Möt oss

Helsingborgarna bakom avtalet

Läs mer om och kom i kontakt med intiativtagarna och nyckelpersonerna bakom avtalet!

Hanna Bergström
Initiativtagare & styrelseordförande

Hanna driver till vardags Bruket Kaffebar, där gänget ofta träffas. Hon har även varit med och startat upp Matkooperativet, och skrivit två kokböcker.

Rebecca Arfwedson
Initiativtagare & styrelseordförande

Rebecca är klimatavtalets kommunikationsguru. Hon drivs av handling framför prat, vilket är precis vad avtalet handlar om.

Jessica Viktorsson
Initiativtagare & styrelsemedlem

Jessica brinner för att göra klimatfrågan till en fråga för alla, och koppla ihop människor oavsett bakgrund med ett klimatengagemang.

Göran Karlström
Styreslemedlem

Göran är en bekymrad morfar/farfar som engagerar sig i klimatfrågan för att se till att hans barnbarn ska få möjlighet till en god framtid. Han är bryggan mellan Klimatavtalet och andra föreningar som arbetar med klimat- och miljöfrågan. Så som Naturskyddsföreningen.

Sara Rondahl
Initiativtagare, styreslemedlem & kassör

Sara har sitt ursprung på Gotland. Hon är utbildad språkvetare, biblioteks- och informationsvetare och yogalärare. Hon är van föreningsmänniska och har brunnit för klimat- och miljöfrågor så länge hon kan minnas.

Josefin Stråhle
Intiativtagare & Styrelsemedlem

En kreativ miljövetare och optimist. Hennes hjärta klappar lite extra för beteendepåverkan, avfallsminimering och omställning till hållbar livsstil.

Patrik Boström
Initiativtagare,
vilande medlem

Patrik är ingenjör som varit intresserad av klimat och miljö sedan högskolan. Han älskar att grotta ner sig i fakta och är väldigt insatt i väldigt mycket.

Tove Wallin
Initiativtagare,
vilande medlem

Tove är lärarstudent med siktet inställt på att undervisa i matematik och svenska som andraspråk. Hon är trebarnsmamma som sedan barnsben varit medveten om miljön.

Jamie Henderson
Initiativtagare,
vilande medlem

Jamie är en energifylld person som älskar att ta konkret action. Han har läst permakultur och är väldigt intresserad av hållbart jordbruk och livsmedelsproduktion.

FAQ

Återkommande frågor & svar

Här har vi samlat återkommande frågor och svar på de mest återkommande frågorna vi får från er!

Är klimatavtalet ett politiskt eller religiöst initiativ?

Helsingborgarnas Klimatavtal är ett icke religiöst och politiskt intiativ. Klimat- och miljökrisen är en fråga för alla.

Kan jag skriva under om jag bor i en av grannkommunerna?

Ja, det går jättebra! Vi kommer inte räkna med ditt avtal när vi pratar med politiker i kommunen, men däremot blir du en del av vårt community. Detta innebär att du får våra nyhetsbrev, kan delta på events och engagera dig som volontär.

Hur hanteras mina personuppgifter efter att jag skrivit på?

Vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med GDPR.

Hur går jag tillväga om jag är nyfiken och vill veta mer om att engagera mig som volontär? 

Vad roligt att du är intresserad av att bli volontär! Det enklaste sättet att börja engagera sig är att dyka upp på något av våra events och prata med volontärerna som arrangerar. Det går även bra att mejla oss och berätta om dig själv och hur du vill engagera dig: hbgklimatavtal@gmail.com.

Vart hittar jag era kommande events?

Du hittar våra kommande events i vår öppna kalender. Det går även bra att mejla oss för att få mer information hbgklimatavtal@gmail.com.